Het laatste nieuws over uw Huisartsenpraktijk in Oirsbeek

Hier leest u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen omtrent Huisartsenpraktijk Oirsbeek. Voor meer informatie of toelichting belt u de assistente via 046 - 442 13 03.

Vaccinatie COVID-19 door huisartsen

01 juni 2021

De huisartsen hebben mensen tussen de 60 en 65 jaar, volwassenen met ernstig overgewicht (morbide obesitas) en volwassenen met Down syndroom gevaccineerd tegen corona (COVID-19). Sommigen moeten nog hun tweede prik ontvangen. De huisartsen vaccineren met het vaccin van Astra Zeneca. Dit vaccin hoeft niet diepgevroren te blijven. Het is houdbaar in medische koelkasten die de huisartsenpraktijk tot beschikking heeft. Dit vaccin is goedgekeurd voor mensen vanaf 60 jaar. Mensen jongen dan 60 jaar of ouder dan 65 jaar worden niet via de huisarts gevaccineerd, maar via de GGD opgeroepen.

 

Mensen tussen de 60-64 jaar die de AstraZeneca niet hebben ontvangen, kunnen zelf een afspraak online inplannen bij de GGD. Kijk hier voor meer informatie. Mensen die al de eerste prik met AstraZeneca hebben gehad, wordt dringend geadviseerd (vanwege efffectiviteit en veiligheid) om de tweede prik

van AstraZeneca ook te ontvangen.

 

Het RIVM ervaart landeijk problemen met het uitlezen van de vaccinatieregistratie data vanuit het Huisarts Informatie Systeem (HIS). De data in ons HIS zijn wel correct geregistreerd. Op dit moment komt gemiddeld maar 50% van in het HIS correcte vaccinatie registraties goed door. Op landelijk niveau wordt gekeken waardoor het mis gaat. Heeft u geen toestemming verleend om uw gegevens te delen met het RIVM en wenst u deze toestemming alsnog te geven om in aanmerking te komen voor het vaccinatie paspoort, neem dan contact op met onze praktijk.

 

Voor wat betreft de CoronaCheck, waarmee je straks toegang krijgt tot evenementen en per julie vakantiereizen, lees deze link. Vooralsnog blijft de registratie vaccinatie/gele boekje beperkt geldig. Tot begin juli kunnen mensen wel hun vaccinatiestatus inzien op deze site.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona? In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kun u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op www.thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

NIVEL

15 februari 2021

Als huisartsenpraktijk doen wij mee aan landelijke tellingen van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Wij zijn hierbij een van de landelijke huisartsen peilstations. Nivel krijgt gecodeerde informatie via ons computersysteem. Met deze informatie wordt onderzoek gedaan. Nivel Zorgregistraties publiceert de cijfers op hun website, voor publiek, voor het ministerie van VWS en voor deelnemende zorgverleners. Nivel weet niet wie u bent of wat u heeft besproken. Uw persoonsgegevens zijn en blijven veilig. We houden ons strikt aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Hier (nivel.nl/zorgregistraties) kunt u meer informatie vinden. Wordt u toch liever niet meegeteld? Meld dit bij ons, dan wordt ervoor gezorgd dat uw informatie niet wordt meegenomen in de cijfers.

Online inzage van medische gegevens

1 februari 2021

Steeds meer mensen hebben behoefte aan inzicht in de eigen medische gegevens. Bovendien is het vanaf 1 juli 2020 wettelijk verplicht om patienten elektronische inzage in hun eigen gegevens te bieden. Om inzicht te verlenen maakt iedere huisartsenpraktijk een keuze tussen een portaal of een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Onze praktijk heeft gekozen voor een PGO. Momenteel zijn wij afhankelijk van andere partijen die de PGO moeten opleveren. Wij houden u hierover op de hoogte. Meer informatie kunt u hier vinden.

Verklaring geen mondkapje

30 november 2020 

Mensen verzoeken ons om een geneeskundige verklaring te schrijven voor uitzondering van de mondkapjesplicht. Wij kunnen deze verklaring niet geven. Een onafhankelijke arts met specifieke kennis op dit gebied zal hierover moeten beslissing (zie pagina contact 'geneeskundige verklaring').

Of u onder de uitzondering valt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u zelf moet aantonen waarom u in aanmerking komt voor uitzondering van de mondkapjesplicht. Medewerkers van politie, boa’s maar ook personeel van een winkel of van een OV-bedrijf kunnen u vragen om dat aannemelijk te maken.

Coronavirus mededeling

05 oktober 2020

Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt toe. Er zijn vanuit de regering extra maatregelen ingesteld die ook voor onze praktijk gevolgen hebben. Op dit moment kunnen wij alle huisartsenzorg blijven bieden. Wel proberen wij het aantal contactmomenten op de praktijk te beperken om u te beschermen. Daarom worden alle afspraken bij de huisarts in eerste instantie telefonisch ingepland. Na overleg met de huisarts wordt er, indien nodig, alsnog een afspraak op het spreekuur gemaakt.

Als u naar de praktijk komt, willen we u vragen de hiernaast weergegeven regels in acht te nemen. Wij verzoeken u een eigen mondkapje mee te nemen en maximaal vijf minuten voor uw afspraak het centrum binnen te komen.

Toestemming delen medische gegevens

25 augustus 2020

Wij vragen uw toestemming voor het delen van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Als u op het spreekuur bent, krijgt u van ons een folder met uitleg en de mogelijkheid om wel of geen toestemming te verlenen. Uw keuze registreren wij in uw dossier. U kunt ook online informatie krijgen en uw keuze kenbaar maken via www.volgjezorg.nl

Spoed:

Voor spoed zijn we bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur via optie 1 in ons keuzemenu (046 - 442 13 03). Buiten kantoortijden wordt u doorgeschakeld naar de Huisartsendienst Westelijke Mijnstreek

Huisartsenpraktijk Oirsbeek
Dorpstraat 63
6438 JT Oirsbeek

KvK 14114715

BIG-registratienummer: 39908966301

De dokter van Huisartsenpraktijk Oirsbeek is gevestigd in het gezondheidscentrum.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Woensdag 08:00 - 17:00

Donderdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 17:00

Telefonisch bereikbaar

Maandag:    08:30-12:00 15:00-17:00
Dinsdag:      08:30-12:00 15:00-17:00
Woensdag:  08:30-12:00 15:00-17:00
Donderdag: 08:30-12:00 15:00-17:00
Vrijdag:        08:30-12:00 15:00-17:00